Lauantaina 14.3.2011 meillä oli pienen prinsessan ristiäiset. Kaikki meni oikein mainiosti, ja parempi oli mennäkin – itsehän olin siis hermoillut ristiäisiä vaikka kuinka pitkään jo etukäteen.

Tarjottavina ristiäisissä oli:
·       Kerma-mansikkatäytekakku (10 munan, paikallisesta leipomosta)
·       Täysin laktoositon hedelmäkakku (5 munan, paikallisesta leipomosta)
·       Lohivoileipäkakku (10-15 hengelle, paikallisesta leipomosta)
·       Kinkku-juustopiirakka (leivoin itse)
·       Mango-juustokakku (leivoin itse)
·       Vaunujen mallisia pikkuleipiä murotaikinasta (leivoin itse)
·       Tiikerikakkua (leivoin itse)
·       Pullapitkoa (kaupasta)
·       Suklaakeksejä (kaupasta
·       Kahvia, kermaa, sokereita, mehua
Alun perin tarkoitus oli valmistaa mukaan myös tonnikalapiirakkaa, sekä karjalanpiirakoita ja munavoita. Jälkimmäiset tuli valmistettua, mutta ne jäi meidän jääkaappiin odottamaan meidän omaa syöntiä… Ja ehkä hyvä niin, tarjottavia nimittäin jäi ylikin.
Tässäpä muutama kuva ristiäisiin liittyen:

 

 

Kastepöytä on, kuten ehkä huomaatte pöydällä lojuvista ristiäisohjelmista, otettu varsinaisen kastetoimituksen jälkeen. Ostettiin ristiäisiä varten kukkakaupasta iso kimppu (30 euroa) sekä kranssi kastemaljan ympärille (45 euroa).

Ja tässä nyt sitten tämä mango-juustokakku. Oli tosi hyvää:

Kakun valmistus oli yllättävän helppoa. Itsehän siis valmistin tätä ensimmäistä kertaa, ja kuvittelin paljon vaikeammaksi… Reseptin kakkuun olen saanut joskus tuttavaltani. En tiedä, mistä hän on sen onkinut. Siispä pahoittelen, mikäli kyseessä on jonkun bloggaajan ihan itse keksimä bravuuri. Tässäpä nyt kuitenkin ko. kakun resepti:
 
Mango-juustokakku:

Pohja:
200g digestivekeksejä (Voi käyttää halutessaan muitaki, mutta ite käytin näitä ja hyvää tuli. Ne on muuten yleensä semmosissa 400 gramman paketeissa että puolet ku laittaa siitä paketista.:))
75g margariinia

Murenna keksit pieniksi muruiksi. (Mitä pienempiä muruja tulee, niin sitä parempi pohja. Käsin murentamisessa menee sitte aikaa (kokeiltu on) mutta nehän voi murentaa millä vaan.) Käytä margariinia mikrossa sen verran, että se pehmenee ihan vähän. Lisää sitten margariini murujen sekaan, ja sekoita tasaiseksi. (Käsin tai vaikka haarukalla…)

Laita leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle ja taputtele seos tasaiseksi sille.



Täyte:
4 liivatelehteä (Riittää, kun ostaa pussin liivatelehtiä)
200g maustamatonta tuorejuustoa
2 rkl kuumaa vettä
1-1½ dl sokeria
3tl vanilliinisokeria tai vaniljasokeria (jälkimmäistä saa ainakin Lidlistä)
2½ rkl sitruunamehua
2-3 dl kuohukermaa

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen noin viideksi minuutiksi.
Sekoita sokerit & sitruunamehu tuorejuustoon. Vatkaa kerma löysähköksi vaahdoksi.
Ota liossa olleet liivatelehdet ja puristele niistä ylimääräinen vesi pois. Laita ne sulamaan kuumaan veteen (voi laskea ihan hanastaki niin kuumaa vettä ku suinki tulee). Kun liivatteet ovat sulaneet veden sekaan, lisää liemi ohuena nauhana tuorejuuston joukkoon koko ajan sekoittaen.
Lisää kermavaahto mukaan varovaisesti käännellen.
Kaada sen jälkeen täyte nopeasti pohjan päälle. Laita jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi tai yön yli. (Jos annat hyytyä yön yli, tulee parempaa. Kuorrute tehdään vasta hyydyttämisen jälkeen.)


Kuorrute:
2 dl pilttimangososetta (Eli kaksi pilttimangopurkkia ku ostat, niin riittää)
2 liivatelehtä
2 rkl vettä

Laita liivatelehdet veteen viideksi minuutiksi, puristele taas ylimääräinen vesi pois ja sulata noin kahteen ruokalusikalliseen kuumaa vettä. Lisää mangosose liivateliemeen ja sekoita tasaiseksi. Kaada kuorrute kakulle, ja laita kakku jääkaappiin hyytymään puoleksi tunniksi. Pyöräytä sen jälkeen varovaisesti terävällä veitsellä kakun ympäri, jotta reuna irtoaa vuoasta. Sen jälkeen irrota pohja vuoasta.