Tässäpä kakku, jota tuskin yksikään herkkusuu ei voi vastustaa…

 
Pohja:
6 munaa                       
2 dl sokeria
1,5 dl perunajauhoja
1 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
 
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää kuivat aineet. Paista 175 asteessa noin 35 minuuttia.
 
Kostutus:
2 dl maitoa
1 tl vaniljasokeria
 
Valmista nyt alla olevista täytteeseen tulevista aineista kiisseli.
Ota pohja uunista, leikkaa se kolmeen osaan ja kostuta vaniljasokerimaidolla.
 
Täyte:
1 sitruuna
2 munaa
1,25 dl sokeria
75 g voita
 
Raasta sitruunan kuori ja purista mehu. Laita aineet kattilaan. Vatkaa sekaisin ja kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes kiisseli sakenee ja kiehahtaa (älä keitä). Anna jäähtyä.
 
Kuorrutus:
4 dl kuohukermaa
1 tl vaniljasokeria (tai vanilliinisokeria)
2 rkl sokeria
 
Vatkaa kerma vaahdoksi. Ota puolet vaahdosta ja sekoita kiisselin joukkoon. Täytä kakku seoksella. Levitä loppu vaahto kakun reunoille ja päälle. Laita jääkaappiin odottamaan.
 
Koristekansi:
0,5 dl voisulaa
(0,5 dl mantelirouhetta)
1 rkl maitoa
1 rkl siirappia
3 rkl vehnäjauhoja
0,5 dl sokeria
0,5 tl vaniljasokeria
0,5 tl leivinjauhetta
 
Sekoita aineet ja levitä seos leivinpaperin päälle pyöreäksi vuoan kokoiseksi levyksi. Paista 200 asteessa noin 8-10 minuttia.
Kun levy on vielä lämmin, leikkaa vuoan avulla ympyrä.
Nosta levy täysin jäähtyneenä kakun päälle ja paina hiukan. Kermavaahdon pitäisi pursuta levyn välistä pitsin tapaan.